Читај ми!

Empathy Soul Project, План Б фондација, Лице улице, Бескућник денди, Gastarbajter in Film & Music

Главна идеја емисије "Бунт" и "Бунт Рок Фестивала" је да вам представимо нове и другачије ауторе и бендове који ће вас покренути.

"Empathy Soul Project" је зрењанински састав који има упечатљив стил и израз, зато су 2016. освојили 2. место на "Бунт Рок Фестивалу". Након спотова за бендове "Кора" и "Лагана Среда", који су настали захваљујући сарадњи "Организације музичких аутора Србије - Сокој" и нашег фестивала, у "Бунту" ћете имати прилику да погледате премијерно спот за песму "Killing the Muse" састава "Empathy Soul Project". Од Ненада Радаковића, фронтмена, певача и гитаристе, и Радета Радојчића, басисте и пратећег вокала, сазнаћете како је било на снимању спота у Вршцу, Центру "Millennium" и простору "Студио".

Фондацију "План Б" су основали музичари за музичаре како би помогли колегама у тешким животним ситуацијама којима је потребна материјална помоћ. У "Бунту" ћете чути песму "Зрно чаролије" Звонимира Ђукића Ђулета, која је настала у овиру иницијативе "План Б", а наш гост је Драги Јелић, оснивач, певач и гитариста "YU grupe", који је такође у оквиру ове иницијативе отпевао и одсвирао песму "Загледан".

У најновијој емисији, представићемо вам и други сингл "Лице улице" Николе Чутурила, као и причу иза ове песме, са албума "Приче из депоа", који можемо да очекујемо крајем ове године.
Свакодневица често обмањује и заборављамо да живот није константа. Само тренутак је довољан да се животне околности промене из корена. Гост "Бунта" је и Југослав Николић, редитељ филма "Бескућник денди".

У најновијем "Бунту", позивамо вас и на мини фестивал "Gastarbajter in Film & music" који представља "Гете-институт Београд", а одржаће се у суботу, 4. децембра на Дорћол Плацу са почетком у 17 часова. Посетиоци ће моћи да погледају документарни филм "Here We Move Here We Groove" у режији Сергеја Креса, али и да уживају у концертима бендова "ShazaLaKazoo" и "BalkanBeats Soundsystem" са гостима.

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Новинар и водитељ: Стефан Јовчић

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару