Читај ми!

Вавилон

Oктобарски Вавилон представља неколико награђених књига: Соња Миловановић говори о песничкој збирци Соње Веселиновић, "Проклизавање", награђеном наградом "Биљана Јовановић" коју додељује Српско књижевно друштво, а сама песникиња чита песму "Босиљак" из награђене збирке.

О свом преводилачком искуству говори преводилац Горан Костровић, лауреат награде "Бранко Јелић " коју за превод дела из области фикције додељује Француски институт и Удружење преводилаца Србије. Костровић ју је заслужио за превод романа "Малпертуи", Жана Реа, белгијског Едгара Алана Поа како га многи називају.

Чланица жирија који додељује награду Дома културе студентски град, др Ана Стишовић Миловановић, говори о награђеној књизи есеја "Мистика и опресија", Александре Манчић.

Вавилон доноси и два књижевна приказа. Први је у фокусу роман "Петља" првенац нашег реномираног песника и писца за децу, Дејана Алексића, док је други приказ посвећен књизи "Огледи", збирци од пет огледа нобеловца, Петера Хандкеа.

Гледаоци ће осим овога чути и причу од необичном пројекту започетом у Немачкој пре три године, "Касандра" (грчка пророчица из мита о Тројанском рату), пројекту које је покренуло министарство одбране Немачке, ангажовавши неколико универзитетских професора из Тибингена да на основу читања књига предвиђају будуће сукобе, кризе и ратове широм света.

У рубрици Музичари-писци, овога пута представљамо универзитетског професора, историчара књижевности и песника, проф. др Бошка Сувајџића, оснивача, басисте и текстописца рок групе "Месо".

Осмишљава и уређује: Јасмина Врбавац
Режија: Марко Шотра.

 

Вавилон Вавилон

Autor:
Јасмина Врбавац

Вавилон је елитна месечна емисија о савременој књижевности коју је 2001 године осмислила Јасмина Врбавац и уређује је у оквиру Редакције за културу. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара