Читај ми!

Никшић, Велико Градиште, Петровац на Млави, Webiz

Један од важних фестивала Бунт Рок Турнеје који се издваја по увек занимљивом избору извођача и јединственом амбијенту је никшићки "Бедем Фест". Захваљујући љубави и истрајности, "Бедем фест" је одржан и ове године, и трајао је један дан, када су наступили Амира Медуњанин, Леа Добричић, као и нишки "ZeroTwo", који су били представници "Бунт Рок Фестивала".

Гитаријаде су претходних деценија изнедриле многе бендове и ауторе које и данас волимо и слушамо. Као и тада, и сада су овакве манифестације значајне јер пружају простор младим ауторима да прикажу свој рад, као и да им дају ветар у леђа.

На 5. "Великоградиштанској Гитаријади" су ове године, током 7 дана прославе рокенрола, поред музике, приказане све уметничке гране. Поред такмичења демо бендова, као и избора за најбољег гитаристу фестивала, ревијалне наступе, између осталих, имали су "Saša Novak and friends", "НБГ", "Mutant Urban Dance Ansambl", али и актуелни победници "Бунт Рок Фестивала", бенд "Лагана Среда".

Рокеријада у Петровцу на Млави, која такође ове године прославља 5 година постојања, чува и негује рокенрол као културно добро и то кроз различите манифестације. У Бунту, имаћете прилику да видите атмосферу са програма који је трајао две вечери током којих  се такмичило 6 састава, али и са наступа ревијалних бендова међу којима су били и победници Рокеријаде 2020, бенд "Санитариум", представници "Бунт Рок Фестивала", "Вива Вопс", "Ритам Нереда" и састава "Dushmans". Сазнаћете и који бенд је однео победу, као и ко је био проглашен за најбољег гитаристу, басисту, бубњара и вокала.

"Webiz" фестивал је настао из "Webiz" конференција које су се одржавале 8 година у Зрењанину. Корак даље је направљен ове године када је из конференција настао фестивал који је окупио најважнија имена из света медија, најутицајније говорнике из актуелних занимања 21. века, као и све поштоваоце едукативних садржаја. На "Webiz" фестивалу, и "Бунт Рок Фестивал" је имао своје место, као и тема одржавања фестивалског, телевизијског и радио програма у новим условима.

Водимо вас и на један атрактиван музички догађај који нас очекује у суботу, 9. октобра у Луци Београд. Глобална техно звезда Adam Beyer представиће београдској публици извођаче своје издавачке куће "Drumcode". Поред Adama Beyera, наступиће и Bart Skils, Ilija Đoković и Raxon.

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Новинар и водитељ: Стефан Јовчић

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару