Читај ми!

Песма године, нова песма и спот Коре и нова емисија РБ 202

Сваки облик уметности, као и свака уметничка форма - оплемењује људску душу а научно је доказано да музика итекако помаже и у терапеутске сврхе.

Новинарски тим емисије Бунт истраживао је како и одакле уметници црпе инсприрацију и снагу за стварање у актуелној пандемијској ери, када се највећи број људи на нашој планети превасходно бори за очување здравља и живота, као и за голу егзистенцију...

У новом издању емисије "Бунт", гостују личности које су током пандемије нешто покренуле и створиле.

Први добитник награде емисије Бунт за "Песму године" је бенд E-play, за песму "Слобода". Ова песма је била изабрана и за за хит године "Топ листе Бунт", по избору уредника.

Песма "Слобода", бенда E-play је песма године не само због изузетних музичко-извођачких квалитета, већ и стога што нам је свима у овим тешким, изазовним временима најзад постало јасно зашто је слобода најважнија. Тим поводом, гошћа "Бунта" је Маја Цветковић.

Само у "Бунту", имаћете прилику да премијерно погледате спот групе "Кора", за нумеру "Кренем".

Када гледамо музичке спотове, ретко кад се запитамо шта се све заправо дешавало иза камере док су те екранизације песама настајале. Од Горана Чамџије, певача и фронтмена "Коре", Зорана Чамџије, гитаристе бенда, као и две глумице из спота, Соње Ковачев и Ане Сабовљевић - ексклузивно ћете сазнати и шта се све занимљиво дешавало током снимања видео спота за ову песму...

Давне 1981. године је изашао сада култни албум "Пакет аранжман", на ком су овековечене песме група "Шарло Акробата", "Електрични оргазам" и "Идоли". Овај албум важи за један од најбољих и најзначајнијих у југословенској рок музици јер је његовим објављивањем лансиран нови музички правац "нови талас" ("new wave") , који је променио југословенску рок сцену и утицао на њен развој током осамдесетих и деведесетих година 20. века.

Овај значајан јубилеј, 40 година постојања новог таласа, обележава и Радио Београд 202 емисијом "Златни папагај" . Тим поводом, гошћа емисије "Бунт" је и Олга Кепчија, музичка уредница на програму 202 Радио Београда.

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Новинар: Стефан Јовчић

 

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару