Читај ми!

18 година - Бунт и Belgrade Beer Fest, 1. део

У 2020. години, пунолетне године континуираног трајања, развоја и успеха бележе емисија "Бунт" - најдуговечнија ТВ емисија о рокенролу и Београдски фестивал пива (Belgrade Beer Fest), манифестација која сваке године окупи 500.000 посетилаца. Овим поводом, ауторка Бранка Главоњић је припремила три специјалне емисије "Бунт".

Бранка Главоњић: "Бунт је једина рок емисија која је опстала на некој телевизији и то у континуитету 18 година - у целом региону и једна је од најдуговечнијих емисија на РТС- у. Са Belgrade Beer Festom, сарађујем од 2015. године, када је одржан први "Бунт Рок Фестивал".

Концепцијски, делимо сличне вредности и лако смо се препознали. Као један од најзначајнијих музичких фестивала у Србији и региону, београдски Beer fest је одувек давао прилике и простор новим рок снагама, ауторима и музичарима - баш као и моја емисија "Бунт", из које је произашао "Бунт рок фестивал" који сам покренула пре шест година. Временом је наша сарадња била све успешнија. Предстојеће три специјалне емисије су и леп начин да се одржи и унапреди једна здрава и успешна сарадња, између једине рок телевизијске емисије и једног од највећих музичких фестивала у региону."

Три специјална издања "Бунта" биће на програму РТС- а у редовном термину емисије (средом увече на РТС2) 23. децембра, затим 30.12. и потом 13. јануара 2021.

У емисијама посвећеним обележавању 18 година континуитета и успеха фестивала Belgrade Beer Fest и ТВ емисије "Бунт", говориће и/ или свирати: Вања Маслов (оснивач ББФ), Срђан Гојковић Гиле ("Електрични оргазам"), чланови бенда "Канда, Коџа и Небојша", Александар Петровић ("Orthodox celt"), фотограф Бриан Рашић, Драги и Жика Јелић ("YU група"), Никола Чутурило, Прљави инспектор Блажа, Маја Цветковић ("Е play"), Бојан Слачала ("Артан Лили"), Александар Марковић Лама ("Болесна штенад"), Лав Братуша ("Аутопарк"), Стефан Никетић ("Лагана среда"), Александар Ћурћић (" Вива Вопс"), Горан Чамџија ("Кора"), Зоран Стефанов Исказ, Мики Ристић ("Bella technika"), Зденко Колар, Мирослав Цветковић Цвеле ("Бајага и инструктори"), менаџер Драган Новичић и бројни гости из региона.

Програмски уредник Belgrade Beer Festa, Дејан Николић, ће кроз три специјална издања емисије "Бунт" бити и у улози госта али и водитеља:

"Због немогућности да наше фестивале - 18. Belgrade Beer Fest и 6. Бунт Рок Фестивал ове године одржимо на традиционалне начине и у пуном обиму, а имајући у виду обострану више него успешну сарадњу, сасвим спонтано смо дошли до ове идеје. Биће то мали омаж, својеврсна ретроспектива наших емисија/ фестивала, са идејом да се успут забаве и гледаоци и ми, а што је најважније - желели смо да допринесемо напорима да култура и музика преживе у овим изазовним временима." поверио је Дејан Николић.

У емисијама посвећеним пунолетним годинама трајања ТВ емисије "Бунт" и фестивала Belgrade Beer Fest - биће обележено још значајних јубилеја: пола века рок састава "YU група", 40 година бендова "Електрични оргазам" и "Обојени програм", као и три деценије групе "Канда, Коџа и Небојша"...

Уредник емисије: Бранка Главоњић
Новинар: Стефан Јовчић
Редитељ: Миодраг Коларић
Бунт: 18 година - Бунт и Belgrade Beer Fest (1) - РТС2, среда 23. децембар у 22:20

 

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару