Петер Хандке

Како у његовом писању унутрашњи свет постаје унутрашњи свет? Зашто каже да је Југославија његов покретачки ерос? Због чега мисли да је време у коме живимо време неосвешћених маса?

Колико је актуелна Шекспирова мисао да је "пакао празан а да су сви ђаволи овде"?... само су неке од тема о којима говори аустријски нобеловац Петер Хандке у ексклузивном разговору који је дао Неди Валчић Лазовић у својој кући у Шавилу крај Париза, крајем децембра 2019.

Опус Петера Хандкеа ( 1942, Грифен, Аустрија) броји преко деведесет наслова - позоришних комада, романа, есеја, поезије, филмова... За своју књижевност добио је све награде које један писац може да добије - све до оне највеће - Нобелове награде, која му је додељена неколико дана након његовог 77. рођендана, 10. децембра 2019. године.

Уредник и аутор Неда Валчић Лазовић
Сниматељ Дејан Јовановић
Редитељ Ивана Стивенс

Савремени светски писци Савремени светски писци

Autor:
РТС

Ауторски пројекат „Савремени светски писци" конципирала је Неда Валчић-Лазовић, уредник у редакцији за културу РТС-а, као низ ексклузивних разговора са најзначајнијим књижевницима и мислиоцима нашег времена. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво