У вину је истина и у време короне

Камере емисије "Грозд" провеле су неколико дана са винарима и виноградарима на сланкаменачким брежуљцима, Топлици и у околини Ваљева.

Винари су упркос корона периоду успели да пласирају знатне количине вина на наше али и инострано тржиште. Подруми су ипак спремни за пријем новог вина. Многи су пронашли нове изворе пласмана.

У Топлици су засађени и нови виногради. Највише штете претрпели су хотели, ресторани и други угоститељски објекти који су највећи корисници и потрошачи наших вина. Радује чињеница да је упркос кишовитим периодима грожђе у многим српским виногорјима у добром стању, што обећава добру бербу и производњу квалитетних вина.

Наши пријатељи из Ријеке послали су занимљиву причу са острва Крк, где се припрема берба "жлахтине" и "сансигота". Јадрански ресторани препуни су и српских кувара. Једног великог мајстора лесковачког роштиља затекли смо надомак Новог Винодолског.

У Француској је берба грожђа ове године почела много раније.

Уредник емисије Душан Величковић

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње