петак, 19. јун 2020, 16:51
Нова шумадијска вина
У 118. емисији „Грозд" водимо вас у једну од најмлађих српских винарија.
Од грожђа из оближњих левачких винограду у Шумадијском Цветојевцу праве врхунска вина. У виноградима Станковића доминира „каберне фран" који је углавном у купажама а планирају га и самог у боци. Ту су и „тамјаника" и „шардоне" са којима енолог Дејан Дебељаковић ствара одлична вина. Породица користи и српску шљиву из јужне Србије и кајсију из Миоковца за производњу шумадијске ракије.
У Грозду говори и Александар Паикидзе, један од најбољих грузијских енолог и винара.
Своје место у емисији нашли су и вински здравичари.
Веома занимљив је и блок из светских винарија. Водимо вас на португалски фестивал вина, у винограде Аустралије, италијанску Пуљу, а пробаћемо и плаво корзиканско вино.
Уредник емисије: Душан Величковић
Коментари