Нова шумадијска вина

У 118. емисији „Грозд" водимо вас у једну од најмлађих српских винарија.

Од грожђа из оближњих левачких винограду у Шумадијском Цветојевцу праве врхунска вина. У виноградима Станковића доминира „каберне фран" који је углавном у купажама а планирају га и самог у боци. Ту су и „тамјаника" и „шардоне" са којима енолог Дејан Дебељаковић ствара одлична вина. Породица користи и српску шљиву из јужне Србије и кајсију из Миоковца за производњу шумадијске ракије.

У Грозду говори и Александар Паикидзе, један од најбољих грузијских енолог и винара.

Своје место у емисији нашли су и вински здравичари.

Веома занимљив је и блок из светских винарија. Водимо вас на португалски фестивал вина, у винограде Аустралије, италијанску Пуљу, а пробаћемо и плаво корзиканско вино.

Уредник емисије: Душан Величковић

 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње