Магазин

У другом мартовском издању најдуговечније рокенрол емисије, угостили смо представнике најинтересантнијих домаћих бендова а препоручићемо и најавити неке од најатрактивнијих фестивала и концерата који предстоје.

Београд ће поново стати раме уз раме са светским метрополама, овога пута зато што ће, осму годину за редом у оквиру београдско-ирског фестивала, бити прослављен ирски национални празник, Дан Светог Патрика (17. марта). Специјални гост "Бунта" је директор фестивала, Јаш Камински.

Београдски бенд "Кора" сигурно сте упознали током првог издања Бунт Рок Фестивала. Група ове године прославља 10 година рада, а свој звук дефинишу као микс разних жанрова: од хард и дарк рока, преко алтернативе и обриса панка, све до елемената поп музике и фанка. Поставу бенда чине Мандић Бојан (бас), Саша Јовановић (бубањ), Горан Чамџија (вокал) и Зоран Чамџија (гитара).

Велики концерт групе "Кора" заказан је за 20. март у клубу "Фест". То ће је уједно бити и трећи концерт у серијалу којим "Бунт Рок Фестивал" РТС- а, у сарадњи са земунским клубом "Фест", промовише најзапаженије ауторе са досадашњих издања нашег фестивала. Гости овог концерта биће млади новосадски панк-рок састав "5 минута славе", учесници 5. Бунт Рок Фестивала.

Фронтмен бенда "Кора", Горан Чамџија је у разговору са новинарима емисије "Бунт" открио да ли спремају и нека изненађења за предстојећи концерт, какви су први утисци публике али и бенда о њиховом другом албуму "Коме да признам", који је објављен у новембру.

У време све разноврснијих жанровских подела, од којих неке спајају неспојиво, чини се прикладним подсетити се старе, добре школе - "гаражног звука". Представници бендова "С. Т. Р. А. Х." и "Липов лауд" су нам објаснили шта се у данашње време дешава са "љутом гаражом", одговорили на питање- да ли је и где нестала, а овом приликом су и најавили заједнички концерт у "Дорћол плацу".

"Организам" отвара ново поглавље. Бенд је синглом "Не верујем никоме" најавио нови, прогресивнији звук који треба очекивати на њиховом новом албуму. Заказали су и концерт а све остале детаље, сазнаћете у емисији.

У овом издању емисије, сазнаћете и ко је победио на овогодишњој листи "Рок годишњака" - емисије, чије уредништво у сарадњи са својим слушаоцима на таласима Радио Београда 202 сваке године бира најбоље из сфере рокенрола. 

А ко ће тријумфовати међу демо бендовима, који се такмиче на овогодишњем "Фестовом Демо Фесту", сазнаћемо ускоро јер се ближи финале овог фестивала.

Недавно је један од најважнијих престоничких клубова домаће андерграунд сцене, култни "Клуб студента технике- КСТ" прославио 66. рођендан. Екипа Бунта већ годинама успешно сарађује са овим клубом и зато им је тим емисије на сасвим посебан начин честитао важан дан, уз жеље да још дуго и успешно трају.

Гости Бунта ове среде су и чланови бенда "Шаблон". Представили су своје најновије издање "Време шаблонизације" и најавили предстојеће концерте.

Аутор емисије: Бранка Главоњић

Новинари: Катарина Вујовић, Јелена Вукајловић и Стефан Јовчић

Редитељ: Јован Бачкуља

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару