Још награђених књига

У фебруарској емисији настављамо да представљамо награђене књиге.

Прва је обимна студија Ненада Николића, Идентитет српске књижевности која је добила награду "Никола Милошевић", а гост емисије је сам Ненад Николић.

Друга је награђена књига коју Вавилон представља је роман Од како сам купила лабуда, Тање Ступар Трифуновић, која је добила Виталову награду "Златни сунцокрет" и о њој говори члан жирија, критичар, Драган Бабић.

О награђеној песничкој збирци Песме и други ожиљци аутора Ђорђа Деспића, говори проф. др Бојана Стојановић Пантовић, члан жирија за награду "Милош Црњански" док сам Деспић чита једну песму из награђене збирке.

У емисији ће још бити речи о романима два писца која су у први план избила недавно, Драшку Сикимићу и Стеви Грабовцу и њиховим романима Чвор на омчи и Мулат албино комарац, као и о збирци прича америчког писца Џорџа Сондерса, Десети децембар о којој говори Милош Живковић. Биљана Миловановић Живак чита једну песму из збирке Лирско копиле и баба-тетке.

Осмишљава и уређује: Јасмина Врбавац

Режија: Марко Шотра.

 

 

Вавилон Вавилон

Autor:
Јасмина Врбавац

Вавилон је елитна месечна емисија о савременој књижевности коју је 2001 године осмислила Јасмина Врбавац и уређује је у оквиру Редакције за културу. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара