Упознајмо заједно бенд "El Pre3idente"

У новом издању емисије Бунт, упознаћемо музику и мисију бенда "El Pre3idente", сазнаћемо из прве руке како је ове године било на фестивалу "Еуросоник" а чућете и како своје нове албуме препоручују састави Дингоспо Дали, Texas Flood и Дубиоза колектив. Неће изостати ни препоруке за најатрактивније догађаје који предстоје као и Хит фебруара "Топ листе Бунт".

Наши овонедељни гости у студију 9 на Кошутњаку, бенд "El Pre3idente" извели су две песме: "Крените на чику" и "Шумадијски олд скул". Из разговора, који је са њима водила Бранка Главоњић, сазнали смо више о њиховом раду али и о интригантном фронтмену бенда - Луки Максимовићу.

А зашто је фестивал "Eurosonic Noorderslag" једна од најважнијих музичких платформи у свету и који домаћи бенд је овог пута тамо представила, повериће нам Катарина Епштајн, уредница емисије "Поп карусел" Првог програма Радио Београда и уредница тематског радио канала "Рокенролер", на интернет платформи "РТС Планета".

Победници првог Бунт Рок Фестивала, бенд "Дингоспо Дали", недавно су објавили свој други албум под називом "О нечему лепом". Kако звучи нови албум, који мотиви га прожимају и шта карактерише њихов нови музички материјал, објаснила нам је фронтменка овог састава, Сандра Видојевић.

Блуз рок бенд "Texas Flood", предвођен Ненадом Златановићем, деценију након првог албума на енглеском језику - представили су се публици на нови начин. "Тражим људе као ја", име је другог албума који претходи њиховом првом, великом самосталном концерту у Дому омладине Београда.

Када један "hard-en-hevi" бенд у Србији опстаје већ четврт века, непољуљан у својој мисији - легитимно је запитати се како су у томе успели, кроз шта су све прошли и шта поручују будућим генерацијама музичара. На ова питања одговорио нам је оснивач Зоран Здравковић, који је фонтмен и гитариста бенда "Краљевски апартман".

Увек актуелни музичари - "Дубиоза Колектив", своје фанове су обрадовали новом песмом за коју су снимили и спот: "Take My Job Away". Посебан гост на овој песми је Robby Megabyte, "хуманоидни естрадни робот који својом појавом прети да уведе нови тренд": да људе -музичаре, (извођаче и певаче) замени својом врстом! У "Бунту" гостује Брано Јакубовић од кога ћемо чути нешто више о деветом албуму „#fakenews".

Као и до сада, новинарска екипа "Бунта" се и овога пута потрудила да уместо вас истражи и обједини информације о свим најатрактивнијим музичким догађајима који предстоје.

У овој емисији сазнаћете и који су бендови и аутори освојили највише ваших гласова и гласова одабраних уредника Радио-телевизије Србије за Хит месеца фебруара "Топ Листе Бунт".

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Новинари: Катарина Вујовић, Јелена Вукајловић и Стефан Јовчић
Редитељ емисије: Миодраг Коларић

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару