Вавилон

Ове године се обележава 30 година од смрти Данила Киша, а домаћи писци су у жељи да се подвуче значај писца који је оставио велики утицај на овим просторима, написали више књига које чувају сећање на њега. У новембарском Вавилону представљамо два романа Разбрајалицу за "Андреаса Сама", Филипа Чоловића и "Моје", Срђана В. "Тешина".

У антологијској едицији Српске књижевне задруге изашла је књига Изабраних песама Томислава Маринковића из које овај наш познати песник чита једну своју песму, док ће саму књигу и Маринковићев опус представити песник и књижевни критичар, Бојан Васић.

Награду Душан Јовановић добила је ове године проф. др Душица Потић за студију насталу из њеног докотрата, Поетика прикривања, фолклорни обрасци у стваралаштву Стевана Раичковића. Сама ауторка нам за Вавилон отркива зашто је ову књигу жири назвао откриваалчком и шта је у њој откривено што до сада није било познато о нашем великом песнику Раичковићу.

Књижевна критичарка и сарадница у Инстиуту за књижевност, Јелена Лалатовић, по први пут ће се представити у Вавилону критичким приазом романа Филипа Грбића, Прелест.

У рубрици Музичари - Писци, ауторка Лидија Николић ће гледаоцима представити књигу посвећену Маргити Стефановић Маги, Милану Младеновићу и групи Екатарина Велика, под називом Сав мој бол. Михајло Пантић, један од аутора који су писали инспирисани ЕКВ-ом, ће објаснити зашто је ова група оставила тако велики утицај у књижевности.

Осмишљава и уређује: Јасмина Врбавац

Режија: Марко Шотра

Вавилон Вавилон

Autor:
Јасмина Врбавац

Вавилон је елитна месечна емисија о савременој књижевности коју је 2001 године осмислила Јасмина Врбавац и уређује је у оквиру Редакције за културу. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара