Вавилон

У месецу када обележавамо 30 година од смрти Данила Киша, Вавилон представља књигу-омаж Божа Копривице - "Вјежбанка Данило Киш".

Ова мултижанровска књига састављана је као мозаична слагалица фотографија, цитата из огромне књижевне, позоришне и шире, уметничке баштине, личних коментара, поетских ескурса који се сви ризомски уплићу са одломцима из живота Данила Киша, из његове биографије али и оних докуметарних исечака, приватних сведочења.

Од нових домаћих наслова, Вавилон препоручује још и роман Дарка Тушевљаковића, Јегермајстер, чији ће интервју гледаоци имати прилике да виде, као и нову књигу песника млађе генерације, Бојана Васића, Топло биље о којој говори књижевни критичар Марко Аврамовић, а Васић ће прочитати једну песму.

Од преводне белетристике, Јасмина Врбавац представља овога пута награђиване романе Сали Руни, нове, младе књижевне звезде која долази из Ирске.

Међу бројним сајтовима и блоговима који се баве књигом на мање или више успешан начин, опстаје већ четири године и сајт Читаоница чији је аутор, Владимир Петровић заслужан за више стотина приказа романа, збирки прича, есеја, историјских студија, публицистике итд.

У рубрици Музичари-Писци, музички критичар, Драган Амброзић, ће представити нови двоброј часописа Градац који је овога пута посвећен панк култури, а приредио га је Саво Стијеповић.

Осмишљава и уређује: Јасмина Врбавац
Режија: Марко Шотра.

Вавилон Вавилон

Autor:
Јасмина Врбавац

Вавилон је елитна месечна емисија о савременој књижевности коју је 2001 године осмислила Јасмина Врбавац и уређује је у оквиру Редакције за културу. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара