Студио знања: Једнакост шанси

Како да препознамо и уграбимо праву прилику? Шта нам притом може помоћи у процени? Да ли сви имамо једнаке шансе за успех? Од чега то зависи?

Пут ка добрим приликама би свакако био лакши када би подразумевао једнакост шанси, међутим, то се често доводи у питање о чему ћемо озбиљно продискутовати са нашим гостима. Да ли је закон одувек био исти за све и како се он у том смислу током историје мењао објасниће нам правник Саво Манојловић, председник Удружења за заштиту уставности и законитости. Као веома важно питање намеће се и једнакост шанси у оквиру различитих социјалних и културних оквира. Више о томе откриће нам млада дама, докторанд на Филозофском факултету, социолог Бранка Матијевић. Иако нас теорија еволуције учи да опстају само они најјачи, ми ћемо ипак потражити одговор на питање да ли пред законима природе ипак сви имамо исте шансе. И то уз помоћ проф. др Горана Брајушковића са Биолошког факултета.

Постоји ли одређена психолошка тактика која нам помаже да у мору шанси "намиришемо" ону праву, да ли се том смислу налазимо сви на истој стартној позицији, због чега имамо потребу да располажемо "истим картама" и да ли је баш потпуна једнакост увек најбоље решење откриће нам психијатар и психотерапеут Александар Мисојчић.

Од одличних прилика за зараду и посао, за стицање знања, за игру и забаву или рецимо за дружење данас нас дели - само један клик. У којој мери је интернет револуција понудила свима исте шансе и на који начин можемо да проценимо добру прилику на мрежи рећиће нам проф. др Зорица Богдановић са Факултета организациних наука.

О овој теми много тога можемо да научимо из искуства врхунских спортиста. На који начин они препознају своје шансе, како их користе да би постали шампиони, али и имају ли сви једнаке прилике за успех, откриће нам НЛП мастер, ментални тренер, психолог и бивши капитен наше Одбојкашке репрезентације Андрија Герић.

Током емисије ће нам се придружити и неко ко има само 19 година и притом се труди да својим знањем, умећем, кретивношћу и талентом, пружи шансе људима којима је сама природа те шансе ускратила - Никола Крстић, студент Рачунарског факултета у Београду.

Придружите нам се!

Уредник "Студија знања": Зоран Живковић
Уредник емисије и водитељ: Ивана Миленковић
Ководитељ: Винка Мариновић
Редитељ: Дарко Камарит

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару