Вавилон

Фебруарски Вавилон приказује два врхунска аутора чије су књиге недавно изашле - једно су сабране приче Владимира Набокова, двокњижје Набоковљевих приповедака настајалих на руском и енглеском, годинама превођених код нас и сада обједињених у једној књизи захваљујући ИК Дерета.

Други писац на кога овога пута скрећемо пажњу је британски савремени писац Питер Хобс и његов кратки роман У воћњаку, ластавице, кога је Србија својевремено угостила на Кикинда шорт фестивалу кратке приче када је био у најужем избору за награде Витбред и Импак. Његова проза ће наше читаоце подсетити на неке од најпознатијих књига Меше Селимовића и Иве Андрића.

У Вавилону настављамо да охрабрујему и скрећемо пажњу на ауторе који су својим делима направили помаке, а у овој емисији представљамо нови роман Бојана Бабића, Yahoo.

Песникиња Стана Динић Скочајић, добитница Награде Милица Стојадиновић Српкиња, чита песму из своје најновије збирке поезије.

Издавачка кућа Федон објавила је ове јесени студију Ивана Миленковића, Похвала неслози, Макијавели против макијавелизма. Сам Миленковић говори о томе шта га је привукло филозофу старом пола миленијума осим његове актуелности и значајне књижевне вештини.

У рубрици Путописи своје виђење путописа представља Ненад Шапоња, песник и уредник Издавачке куће Агора који је објавио књигу дневничких белешки из Истанбула, Буенос Ајреса, Јерусалима, Пекинга итд, и објединио их под насловом А Брисел се да преходати лако.

Музичар - писац је Дарко Мицић, некадашњи фронтмен групе Мрље и садашњи члан Фавеле, кога препознајемо по књизи Књажевачке рок приче и урбане легенде, а његове нове приче, Зб(и)рка, су шармантно и надасве духовито штиво које разбија многе конвенције.

Осмишљава и уређује: Јасмина Врбавац
Режија: Марко Шотра.

Вавилон Вавилон

Autor:
Јасмина Врбавац

Вавилон је елитна месечна емисија о савременој књижевности коју је 2001 године осмислила Јасмина Врбавац и уређује је у оквиру Редакције за културу. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара