Студио знања: Имиџ - пут ка добром утиску

Шта је прави имиџ, а шта "фасада"? Како се гради слика о себи? Могу ли нам у томе помоћи лепи манири? Или рецимо харизма? Колико су притом важни изглед и мода?

Како превазићи несигурност и мањак самопоуздања и представити себе у добром светлу? И да ли је данас, када говоримо о имиџу, можда дошло до збрке јер су често су првом плану они који одају лошу слику о себи? У "Студију знања" ћемо покушати да ту збрку решимо и да уз помоћ наших гостију сазнамо како да свету прикажемо најбољу верзију себе.

Шта је уопште имиџ, колико далеко смо спремни да идемо због њега, да ли је он увек прави одраз наших вредности, на који начин у том контексту можемо да поправимо слику о себи и представимо се на најбољи начин рећиће нам Александар Мисојчић, психијатар и психотерапеут.

Које вредности су у најстаријим друштвима и цивилизацијама одавале добру слику појединца, колико су се оне мењале током историје и шта се од тога и данас задржало откриће нам етнолог и редитељ Младен Милосављевић. Човек није једини који осмишљава различите стратегије да би се изборио за одређено место у свом окружењу и зато треба имати у виду и понашање животиња. Како оне граде свој "имиџ" у различитим ситуацијама рећиће нам проф. др Пеђа Јанаћковић са Биолошког факултета у Београду. Шта су неке од основних карактеристика имиџа великих звезда, како су се оне мењале током времена и да ли је у том смислу заиста и "лоша реклама добра" сазнаћемо од културолога Маје Вукадиновић.

Како оставити добар утисак у пословном свету, које вештине у том смислу поседују најбољи лидери и менаџери и има ли магичне формуле за формирање одговарајуће слике о себи која ће нас водити путем успеха објасниће нам неко ко та знања има у малом прсту - пословни консултант Марко Буразор. Говор лица и тела врло често више откривају о нама него речи. То ће нам демонстрирати млада глумица Јелена Тркуља, коју познајете из серије "Сумњива лица" и многих других, филма "Медени месец" Горана Паскаљевића и позоришних представа.

Да ли одело ипак у одређеној мери чини човека и како да кроз начин облачења оставимо добар утисак и пошаљемо праву поруку у одређеној ситуацији објасниће нам млада модна дизајнерка Тамара Станковић. Неке од кључних порука у вези са имиџом послаћемо и кроз речи познатих песама. У томе нам помаже певачица Јелена Ђурић, коју ће на клавиру пратити Ненад Пауновић.

Уредник "Студија знања": Зоран Живковић
Уредник емисије и водитељ: Ивана Миленковић
Ководитељ: Винка Мариновић
Редитељ: Дарко Камарит

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару