Студио знања: Промене

Зашто су промене неминовне? Због чега их често избегавамо? Када су добре, а када лоше и како да то препознамо? Како да превазиђемо страх од њих?

Чини се да су промене једина извесна ствар у животу, јер колико год им се понекад опирали, непрестано се око нас, али и у нама, дешавају различити процеси и трансформације. Мења се време, наше раположење, навике, годишња доба, тело, мисли... списак је заиста и више него дуг, али све ове промене имају много заједничих особина. И управо ово сазнање ће нам помоћи да их боље разумемо, иницирамо и прихватимо. У тајне свега тога, са различитих аспеката, упутиће нас професор са Биолошког факултета у Београду - др Горан Брајушковић, доктор комуникологије и психолошки саветник - Алексадра Ђурић и филозоф др Игор Цвејић са Института за филозофију и друштвену теорију.

Иако ми представаљамо изузетно мали део Универзума, читав Универзум је ипак садржан у нама. Зато се и непрестано мењамо јер је то једно од његових основних правила. Да није промена све би стало и нестало. Зашто је то тако, шта нам оне у том смислу доносе, како да се припремимо за њих и још много тога откриће нам директор Института за физику - проф. др Александар Богојевић.

Сасвим је извесно да смо сви ми свесни промена, како у приватном животу, тако и када је реч о послу. Многи од нас одлично знају чак и када је време за њих, али нам се чини да би нам било лакше када би неко други све то урадио уместо нас. За ситне промене се лакше одлучујемо, а за крупније нам је најчешће потребно више времена и храбрости, често чак и помоћ. Како у пракси изгледају промене, постоји ли за њих одређени модел и шаблон, од чега и како почети, на који начин превазићи тешкоће на том путу и истрајати објасниће нам пословни консултант Марко Буразор.

Међу члановима наше публике, ове недеље седе две даме, које спремно чекају на промену. Реч је о трансформацији изгледа у којој ће им током емисије помоћи модни дизајнер Борис Карготић. Песме познатих бендова које илуструју нашу данашњу тему и воде нас у свет промена певаће нам Марија Матић уз клавирску пратњу Марије Лазић.

Уредник "Студија знања": Зоран Живоковић
Уредник емисије и водитељ: Ивана Миленковић
Ководитељ: Винка Мариновић
Редитељ: Игор Басоровић

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару