Студио знања: Брак - навика или потреба?

Од тренутка венчања па док нас, како се каже, смрт не растави или као што је с друге стране данас често случај - док браку не истекне рок трајања, чекају нас бројна искушења, проблеми, али сасвим сигурно и многи лепи тренуци. Како је све почело, када је настао брак, како се припремити за њега и које су тајне доброг брака су само нека од питања на која, уз помоћ наших гостију, тражимо одговоре у "Студију знања"!

Тема брака је толико сложена и широка да нам није било лако да одлучимо са којих страна да јој приђемо. Потрудили смо се да окупимо пажљиво одабрану екипу и храбро кренемо у поход на брак. Како закон третира брак објасниће нам правник Саво Манојловић, о браковима кроз историју и различите културе говориће нам етнолог Младен Милосављевић, а о односу вере и брака свештеник Ненад Илић.

Како објаснити људску потребу за браком у психолошком смислу, зашто неки од њега беже, док други хрле да се што пре венчају, па чак то раде и по неколико пута, када је браку стварно крај и шта онда питаћемо психотерапеута др Зорана Миливојевића. Сваки брак почиње венчањем. Међутим, да се организација свадбе не би претворила у невероватну збрку, потребно је најпре издвојити она најважнија и општа питања. Због свих оних који се спремају да стану на "луди камен" у "Студио знања" смо позвали организаторку венчања Маријану Вукадин. Када крене примпрема венчања једно од питања које се поставља јесте и коју врсту цвећа изабрати. Зато ће нам се придружити и одличан познавалац цвећа - Бојана Ранковић.

У складу са темом емисије у госте су нам дошли и чланови Мегамикс бенда, који део своје популарности дугују и наступима на свадбама. Они ће нам током емисије пружати музичку подршку. Када смо већ код свадбе и дана венчања, многим девојкама је једна од првих асоцијација чудесна бела хаљина о којој маштају још од малих ногу. Наша гошћа, Мирјана Вујичић, дизајнерка венчаница ће нам открити када су настале венчанице и колико су се оне мењале кроз историју.

У емисији ћемо говорити и о бројним проблемима који могу настати у браку и тражити начине да их савладамо. Сасвим је извесно да у том смису врло често може да помогне и добар хумор. Из тог разлога смо у "Студио знања" позвали стенд-ап комичара Николу Силића. Придружите нам се!

Уредник "Студија знања": Зоран Живковић
Уредник емисије и водитељ: Ивана Миленковић
Ководитељ: Винка Мариновић Ковачевић
Редитељ: Дарко Камарит

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару