Студио знања: Нови дан у недељи

Да ли вам се често чини да немате довољно времена да завршите своје обавезе? И као да вам фали још само један једини дан да бисте постигли баш све што сте планирали? Управо зато, у жељи да дамо себи више времена, у "Студију знања" правимо необичан експеримент - измишљамо нови дан у недељи.

Сваког дана смо у трци с временом, јуримо да обавимо што више ствари, набацујемо себи бројне обавезе. У томе често потпуно изгубимо оне због којих смо све то радили - себе и људе који су нам драги. Зато смо измислили петак број 2 - још један дан у који бисмо сместили све оно што желимо да урадимо током седмице, а не стижемо. У разговору са нашим гостима покушаћемо да откријемо шта нам све недостаје и чиме бисмо испунили тај дан, а онда и потражити начин да то ипак распоредимо у ових седам дана са којим располажемо.

Врло често улажемо много напора да бисмо пронашли слободно време, а када нам то коначно пође за руком, углавном не знамо како да га на квалитетан начин потрошимо. Решење ове дилеме потражићемо у саветима психотерапеута Зорана Миливојевића. Наше трагање за новим даном у недељи олакшава и сазнање да људи нису одувек бројали баш 7 дана у недељи, већ да је тај број варирао. О томе више - етнолог, писац и редитељ Младен Милосављевић. Реорганизација дневног распореда је тема која се не односи само на човека, већ и на друга жива бића. Шта у том смислу можемо да научимо од њих, објасниће нам биолог проф. др Пеђа Јанаћковић.

Ако желите да имате успеха у послу којим се бавите једна од пресудних и кључних ствари је адекватна организација времена и прављење одговарајућег плана активности које ћете обављати. У питању је права вештина, а њене тајне откриће нам Часлав Манчић, сертификовани мастер тренер у пословном свету. Димензију времена истраживали су многи познати научници - пре свега физичари. Шта је толико инспиративно и интригантно у томе и докле смо стигли са сазнањима из ове области упитаћемо др Милована Шувакова из Института за физику.

Чланови наше публике, студенти Високе хотелијерске школе ће нам кроз своју кулинарску радионицу објаснити како да уштедимо време у кухињи и притом направимо здрав и брз оброк. Међутим, и поред здраве хране, ништа без доброг тренинга. Иако се многи од нас жале да немају довољно времена за вежбање, спортски стручњаци предлажу брзе и ефикасне тренинге који чине чуда за наше тело. У нашој публици је и Марко Мажар фитнес инструктор који ће нам, са својом екипом, кроз праксу објанити о чему је реч.

На драгоценост и пролазност времена нас кроз музику и песму, током емисије, уз пратњу гитаристе Војина Ненадовића, подсећа наша млада и талентована певачица Даница Крстић. Придружите нам се!

Уредник "Студија знања": Зоран Живковић
Уредник емисије и водитељ: Ивана Миленковић
Ководитељ: Винка Мариновић Ковачевић
Редитељ: Дарко Камарит

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару