Студио знања: Жеље, поклони и очекивања

У духу празничне атмосфере, у првом издању емисије "Студио знања" у 2018. години говоримо о жељама, поклонима и очекивањима, тражимо аргументе за и против постојања Деда Мраза у свету науке, путујемо широм наше планете упознајући традиције, обичаје, културу, храну и музику различитих нација, али и пробијамо њене границе откривајући тајне Универзума и нових година на другим планетама.

Због чега имамо велика очекивања од нове године, откуд често толико разочарање након дочека и како се суочити са тим објасниће нам проф. др Кристина Брајовић Цар, психолог са Факултета за медије и комуникацију. Да ли се понекад саплићемо о своје жеље и очекивања, како да препознамо да ли нас неко стварно воли или је само вешт у комуникацији и има ли истине у ономе да је потребно да најпре заволимо себе да би нас неко волео откриће нам Ивана Кузмановић, писац и саветник за лични развој.

Испуњене и неиспуњене жеље, многобројна очекивања изазивају одређене емоције у нама - како оне утичу на наше срце, може ли оно заиста да буде "сломљено" од туге, али и да се лечи срећом и да ли одговарајућа музика или слаткиши попут чоколаде могу да нам помогну у томе рећиће нам доктор Предраг Митровић, кардиолог из Клиничког центра Србије. Са нама је и глумица Борка Томовић, која захваљујући послу којим се бави често "улази у туђе ципеле". Она ће нам открити да ли зато можда боље разуме људе и помажу ли јој улоге које тумачи да се избори и са својим, али и са туђим очекивањима.

Да ли Универзум заиста прима наше поруке, мисли и осећања, шта о постојању Деда Мраза каже квантна, а шта класична физика, постоји ли место у свемиру где је стално нова година, када пада "права" нова година на нашој, а када на другим планетама објасниће нам проф. др Александар Богојевић, директор Института за физику. Овог пута угостићемо и Тању Живковић, одличног познаваоца цвећа, која ће нам објаснити које врсте цвећа се поклањају у различитим приликама и како се најбоље одржавају. Наш гост је и Борис Карготић, авангардни стилиста који је својим креацијама освојио Ники Минаж, Бијонсе, Лејди Гагу, Мадону. Он ће нам говорити о развоју модне индустрије у будућности и препоручити одећу и накит за специјалне прилике и изласке.

Уредник "Студија знања": Зоран Живковић
Уредник емисије и водитељ: Ивана Миленковић
Ководитељ: Винка Мариновић
Редитељ: Дарко Камарит

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару