Читај ми!

Гастрономад

Лосос у тесту

 "Salmon en croute" класично је француско јело које значи лосос у кори. Најчешће се припрема тако што се филе лососа умота у лиснато тесто заједно са филом од спанаћа, печурака или биљног намаза. Потиче из француске кулинарске традиције где се ова техника користи како би месо или риба остали сочни и пуни укуса.

Лосос у кори популарност је стекао током прошлог века и често се сервира за свечане вечере, празнике и луксузне ручкове. Филе лососа се често премазује сенфом, па се на њега наноси слој надева, а све пажљиво обавија лиснатим тестом. Пече се док кора не постане златна и хрскава, а лосос остане сочан и мекан. Уз јело обично се служе лагани сосови на бази белог вина, лимуна или путера. Иако изгледом делује луксузно, наш гастрономад Никола Вучковић показаће нам да и код куће можемо да осетимо дух дипломатских вечера и луксузних ресторана. Пријатно гледање!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом