субота, 08.03.2025, 14:44 -> 12:44
Гастрономад
Тајландска улична кухиња
Тајландска улична кухиња једна је од најпознатијих и најразноврснијих, а позната је по свежим намирницама, јаким укусима и приступачним ценама. Улична храна у овој далекој земљи није само храна, већ део свакодневног живота и културе. Тајланђани су познати по љубави према добром залогају. Храна се припрема на лицу места, у једноставним покретним кухињама. Заједнички састојци су пиринач, резанци, риба, морски плодови, пилетина, свињетина и богат избор зачина попут лимунове траве, коријандера и чили папричица.
Наш гастрономад Никола Вучковић дочараће нам укусе, мирисе и боје Тајланда. Пад Тхаи једно је од најпопуларнијих јела са пиринчаним резанцима, прженим у воку с тофуом, шкампима или пилетином, јајима, кикирикијем и сосом од тамаринда. Баланс између слатког, киселог и сланог чини га омиљеним широм света. Му Пинг су маринирани ражњићи од свињетине, који се пеку на роштиљу и продају као брза ужина. Маринада за Му Пинг садржи мешавину кокосовог млека, коријандера, белог лука и шећера, што даје слатко-слани и богати укус. Пријатно гледање!
Коментари