недеља, 12.01.2025, 12:33 -> 13:13
Гастрономад
Аљаска за почетнике
Бајковито и мистично полуострво, Аљаска последњих година привлачи све више туриста. Хладна и неприступачна, окружена Пацификом и нетакнутом природом, постала је омиљена дестинација ловаца и риболоваца. Обилује најсвежијом храном, коју мештани припремају по рецептурама сакупљаним из свих крајева света.
Наш гастрономад Никола Вучковић кренуо је на гастрономско путовање у ову далеку америчку државу још као студент Високе хотелијерске школе. У хотелу Мериот проглашен је за радника месеца, а знање је допуњавао и у малом рибљем ресторану, у који су сваког јутра стизале краљевске крабе, гамбори и свежа риба. Гледаоцима Гастрономада припремиће два специјалитета, која су честа на трпезама на Аљасци - чорбу од лососа и колач од дивљих боровница. Пријатно гледање!
Коментари