Читај ми!

Гастрономад

Марокански тажин

Мароканска кухиња пре свега је мешавина берберских, арапских и француских утицаја. По богатству и разноликости ова кухиња спада у сам врх светске гастрономије.

Оно што је чини специфичном није само употреба свежих намирница, него и њихова комбинација. У слана јела, али и у јела од меса, често се додаје суво или свеже воће. Зачини су веома важни за традиционална мароканска јела, а пре свих кумин, куркума, коријандер, ђумбир, шафран, коморач, ловор и паприка.

Тажин је јело названо по посуди у којој се кува. Зове се још марак или марка и једно је од најпопуларнијих у Мароку, Алжиру, Тунису и Либији. Наш гастрономад Никола Вучковић припрема марокански тажин са хариса сосом. Пријатно гледање!

Коментари

Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса
Ruzmarin
Рузмарин – биљни еликсир младости, чува наше памћење и отклања болове