Биковић у "Изолацији"

Љубитељи прича које на филмско платно доносе комбинацију трилера и мистерије, нестрпљиви су пред премијеру остварења ''Изолација'' Марка Бацковића. Главни јунак, биолог Јован, стиже у забачену научну станицу како би се бавио проучавањем дивљих животиња. У главној улози је Милош Биковић који за Културни дневник говори о новом филму.

Гост Културног дневника је монголски песник и писац Гун Ајурзана, аутор романа ''Легенда о шаману'' који је представљен на Сајму књига.

У Вршцу почиње 31. Фестивал класике ''Вршачка позоришна јесен''. На репертоару су представе које су обележиле претходну сезону, са акцентом на модерна тумачења класичних дела. Фестивал отвара представа Народног позоришта ''Стерија'', ''Коштана-Сан-Ерос-Грех'' Боре Станковића у режији Владимира Лазића.

Сећамо се Милана Д. Шпичека, филмског критичара, уредника и аутора бројних књига о филму. Филмском критиком се бавио од 80-тих година, када је почео да уређује и води култну емисију ''Поноћни биоскоп''.

У Београдском драмском позоришту, у оквиру мини фестивала ''Наши дани'', гостује Народно позориште Републике Српске. Петак је резервисан за комад ''Мали ратови и кабине Заре'' Виде Давидовић у режији Ивице Буљана.

Из света стиже прича о новом музеју изграђеном близу пирамида у Гизи - ''Великом музеју египатске цивилизације''. У Културном дневнику и о другим догађајима из света културе.

Уредник Снежана Стаменковић Јојић
Монтажер Мирјана Милосављевић
Реализатор Сања Реџић

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи