Јутарњи програм

У јутарњем програму 24-тог октобарског дана и ове теме:

О темама о којима пишу дневне новине, са посебним освртом на дипломатске активности председника Србије и сусрете са европским лидерима, али и о реконструкцији Владе, после 7 са Предрагом Рајићем, саветником премијера Србије.

Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 29. октобар Међународним даном неге и подршке, који ће, уз националну кампању #ОбуставиРад, први пут бити обележен и у Србији. Пружаоци неплаћене, неформалне неге највећим делом су жене 76,2%. Оне у пружање неге улажу 3,2 пута више времена од мушкараца. О томе после пола 8.

Институт за трансфузију крви Србије основан је на данашњи дан 1944-те године и постао водећа установа у области трансфузиологије, са основним циљем обезбеђивања довољних количина сигурне крви и продуката од крви за лечење грађана. Од оснивања до данас Институт је прикупио, процесуирао, тестирао и дистрибуирао више од 2,5 милиона јединица крви. О историји, али и мисији Института за трансфузију после пола 9.

Мало више од два месеца је на челу трећег највећег града у Србији. О томе шта је до сада учињено за бољи живот Нишлија, какви су планови, али и о изазовима на том путу, после 9 са Драгославом Павловићем, градоначелником Ниша.

После пола 10 у госте нам долази Ђорђе Ђоковић. Од 2. до 9. новембра Београдска арена биће ,,нова кућа тениса“ и епицентар тениских дешавања. Ко све долази на турнир и да ли ће нас, можда, обрадовати и Новак Ђоковић?

Највећа популација Панчићеве оморике налази се у оквиру Националног парка Тара и у Србији је строго заштићена биљна врста. Оморику је 1875. године, као нову врсту за науку, у засеоку Ђурићи у Заовинама на Тари, открио Јосиф Панчић, чувени ботаничар и оснивач Ботаничке баште. О овом фантастичном дрвету, после пола 10.

Зеленски је запретио да ће Украјина, како би победила Русију, направити нуклеарну бомбу. Или он то ипак није рекао? Како треба схватити речи украјинског председника – као лапсус или уцену? Може ли Украјина да произведе атомску бомбу и колико брзо? О томе мало након 10 сати разговарамо с бившим дипломатом Огњеном Прибићевићем и са Зораном Драчом, консултантом у Међународној комисији за атомску енергију.

Уредник емисије је Александар Туцаковић, а пред камерама ће бити Оливера Перковски.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи