Није коме је речено - него коме је суђено

Како су нови домаћини судбински завршили на прадедовини на три сата вожењ од своје куће.

Главни јунаци су нам из Новог Сада - докторка Јелена и њен супруг Дејан чији бака и дека воде порекло из овог краја. Поред свих жеља да имају парче земље у природи на одлуку да потраже свој мир погурала их је Јеленина борба са карциномом коштане сржи из које је чудом изашла као победник. Питање је било хоће ли Јелена преживети.

Када су једном приликом дошли на скуп фамилије у родно бабино и дедино село код Љубовије, заљубили су се у имање које је у власништву ујака, јер се Дејанова бака као женски потомак, одрекла наследства у корист браће. Седамдесет година касније ови млади људи откупили су имање по симболичној цени од ујака.

Иначе, ово имање су створили прадеда и прабаба, који су, Дејанову рођену баку због тешких економских услова, као малу дали имућнијој породици из истог села како би је прехранили, а дедовина је сачувана упркос тешкоћама.

Ово је прича о судбини и о повратку на огњиште предака, упркос свему.

Пријавите се за серијал на mojadedovinarts@gmail.com

Комплетном пријавом сматраће се она која садржи историјску причу о дедовини и слике стања куће и окућнице, причу о прецима, причу о породици данас и бројност и састав мобе за сва три дана (колико трају радови). Серијал доноси три хиљаде евра као помоћ да се купи материјал, а домаћин окупља испомоћ најмилијих. Селекција почиње крајем 2024. године.

 

Моја дедовина Моја дедовина

Autor:
Милан Поповић

Пред вама ће од запуштених и упарложених сеоских домаћинстава настајати дедовине са новим сјајем. Пред камерама ће "од бабе настајати девојка"- гледаћете како се за 4 дана са само 6 просечних плата (које домаћину доноси екипа серијала) обнављају дедовине широм Србије. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи