Светислав Пешић - зашто сам одлучио да останем

С ким је све преговарао? Шта је тражио од Човића, шта од Звезде и Партизана а шта су од њега тражили играчи

Светислав Пешић једини је од великих српских тренера који је као селектор предводио три генерације наших кошаркаша. Прво у Бормију ону јуниорску која је постала првак света, генерацију Дивца и Ђорђевића али и Рађе и Кукоча, затим ону која је била сениорски првак света а у којој су играли Стојаковић и Бодирога, тада искусни Дивац, Гуровић и Јарић и напослетку ову из Париза и Маниле, генерацију Николе Јокића и Богдана Богдановића.

Где су на његовој личној табели, у његовој интимној хијерархији Париз и Манила, изнад или испод Индијанаполиса, Истанбула, Бормија?

Како је донео одлуку да, ипак остане селектор?

Ко остаје с њим из стручног штаба који нам је донео две медаље у протекла два лета?

Да ли је после 23 године и Индијанаполиса време за ново српско злато – следећег лета у Летонији?  Пре тога с ким ће у квалификације за то такмичење у Данску? Осим Алексе Аврамовића ко ће још моћи да се одазове селекторовом позиву за први наредни „прозор“? Да ли ће Црвена звезда и Партизан дати бар неког играча за ту утакмицу?

Шта ће бити са АБА лигом и да ли ће активно радити на стварању професионалне српске лиге? Како му изгледају Црвена звезда и Партизан ове сезоне а посебно кандидати за репрезентацију у два највећа српска клуба?

Гост Ока: Светислав Пешић, селектор кошаркашке репрезентације Србије

Аутор емисије: Горислав Папић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи