Читај ми!

Гастрономад

Тартуфи са Авале

За тартуфе кажу да су гурманске гљиве, јер имају опор, интензиван, земљани мирис који храни даје јединствен укус. Користе се у малим количинама, а потражња је вишеструко већа од понуде, па цена по килограму може да буде и више хиљада евра. Тартуфи су благо испод земље које Србија има, а откривају га најслађи детектори и то све док шетате шумама наше лепе земље. Чудесни производ природе, који је за многе непознаница, полако улази и на нашу кулинарску сцену.

Наш гастрономад Никола Вучковић прошетао је Авалском шумом и са Иваном Станојевић кренуо у потрагу за овом вредном намирницом. Научиће нас како да припремимо истарске пљуканце са тартуфима, а није заборавио ни љубитеље слаткиша - за њих спрема лава колач са сладоледом од ваниле. Пријатно гледање!

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње