Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је писац и сценариста, академик Душан Ковачевић. Овај месец октобар на пољу културе добрим делом везан је за његово име. Позориште Звездара театар прославило је 40 рођендан премијером његовог комада “Удовица живог човека”, на Данима српске културе у Хрватској биће главни гост, а за два дана очекује нас Београдски међународни сајам књига, чијим Одбором председава.

У емисији говоримо о изложби организованој поводом 80 година од ослобођења Београда од немачке окупације током Другог светског рата, која је отворена у Галерији РТС.

Водимо вас у Југословенско драмско позориште на концерт “ЛП Дуо-20 година, 2 клавира” којим је овај наш најаутентичнији музички састав обележио 20 година рада.

Двавесет пет година од смрти Мирослава Чангаловића једне од највећих звезда златног доба Београдске опере и једног од најбољих бас баритона у њеној историји обележено је у палати “Мадлена” приказивањем музичко-биографско-документарног филма “Прича о оперском певачу” редитељке Наде Савић и промоцијом књиге “Сећање на живот и дело чувеног уметника”.

Пијаниста-од раније познат полицији” назив је књиге и изложбе, али и хепенинга који је Андреј Јосифовски Пијаниста представљањем својих радова приредио у Дорћол Плацу, где је била и екипа Културног дневника.

Припремили смо вам и причу о скулптури америчког вајара Џефа Кунса, која је била изложена у једном лондонском парку пред аукцију идуће недеље у оквиру Сајма уметности. Познат по уметничким делима у облику балона који представљају животиње Кунс је овога пута представио рад из своје последње серије висок шест метара, површине попут огледала које сакупља кишне капи и рефлектује их на траву у парку.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Маја Мандић

Монтажер Мирјана Милосављевић

 

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи