Читај ми!

Културни дневник

У оквиру своје светске турнеје, виолиниста Ара Маликиан наступио је у МТС Дворани са својим оркестром. Овај виртуоз на виолини провео је публику кроз различите музичке стилове, од Боувија до Паганинија.

Водимо вас у Шабачко позориште на премијеру представе "Краљевић Марко по други пут међу Србима“ у режији Мие Кнежевић, а по тексту нашег највећег сатиричара Радоја Домановића и у Српску академију наука и уметности где је представљена монографија "Темплон: преграда олтара / иконостас: Од настанка до развијене средњовековне форме“.

Биће речи и о изложби "Два моја мора“ Љубомира Попадића која је отворена у Галерији "Никола Радошевић“. На поставци - нова серија слика у којој уметник наставља да истражује дух Боке Которске.

Црна комедија "Париске приче“ редитељке Марђан Сатрапи ускоро стиже у домаће биоскопе. Сатрапи овога пута публику урања у живахне улице француске престонице, где се живот и смрт преплићу на неочекиване начине.

Сликом идемо и у Лисабон где је после реновирања отворен Центар за модерну уметност. Аутор пројекта је јапански архитекта Кенго Кума.

Од 16. до 23. октобра у Зајечару ће бити одржан 33. Фестивал "Дани Зорана Радмиловића“. Тим поводом гост Културног дневника је Владимир Ђуричић, директор Народног позоришта Тимочке крајине "Зоран Радмиловић“.

Уредник Јелена Виденовић

Реализација Марко Шотра

Монтажа Симон Цубота

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи