недеља, 13.10.2024, 11:00 -> 11:35
Понуда и потражња
На увоз хране пре свега, свињског меса, млека и сира, Србија је прошле године потрошила чак 600 милиона евра.
Какви су закони понуде и потражње и шта кажу они који у производњи опстају упркос бројним потешкоћама у овој емисији Знање имање говоре:
Далибор Николић из села Варварин, дугогодишњи произвођач свињског и јунећег меса - зашто не може да повећа капацацитете и хоће ли месо опет поскупети.
Александар Милутиновић из села Бачина - зашто Швеђани улажу у виноградарску и винску производњу у општини Варварин.
Никола Радотић Чокић из села Обреж - како домаћем сиру и качкаваљу дати нову вредност.
Павле Ђорђевић, произвођач органске хране из Горње Буковице - прода све што произведе.
Далибор Станковић о првој Островачкој фијекаријади и зашто су нам важни садржаји за опстанак села.
Уредник: Драгана Попов
Новинари: Љиљана М. Петровић, Миле Новаковић
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари