Читај ми!

Културни дневник

Гост је Алекса Гајић, аутор стрипова и анимација, поводом новог филма "Краљ ничега" о београдском авангардном уметнику Ненаду Џонију Рацковићу.. 

17. интернационални фестивал филмске режије у Лесковцу завршен је доделом награда најуспешнијим ауторима.

"Моћ уметности шест хероина“, позоришно – модни перформанс који обједињује плес, музику, драму и моду, премијерно је изведен у "Мадленијануму". 

Девети Фестивал музичког документарног филма "Док’н’ритам" под слоганом "Ритам у жени. Жена у ритму“, посвећен је женама на музичкој сцени. Свечано је отворен у Музеју Југословенске кинотеке филмом "Праслован", редитеља Слободана Максимовића.

Уочи 7. конгреса “Одржива архитектура – енергетска ефикасност” разговарали смо са јапанским архитектом Рикеном Јамамотом, добитником  Прицкерове награде, која се додељује за значајан допринос човечанству и изграђеном окружењу кроз уметност архитектуре.

У Паризу је отворена излозба посвећена надреализму. Организована је поводом једног века од настанка тог покрета. 

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић

Реализатор: Сања Реџић

Монтажер: Никола Загорац

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи