Читај ми!

Нобеловац

Друга епизода: Савез

Нобелова награда скренула је пажњу не само на дела Иве Андрића већ и на његову биографију. Углед добитника највеће награде на свету представља и углед земље из које долази.

Државне службе, задужене да тај углед осигурају, прегледају снимак са војне параде у Берлину 1940, где се Андрић, тада дипломата Краљевине Југославије, види у непосредној близини Хитлера.

У кући писца телефон не престаје да звони и Андрић осећа да је сав његов досадашњи живот изложен погледима и коментарима јавности. Враћа се у послератне године, на оснивачку скупштину Удружења књижевника, београдски сусрет са Крлежом, разговоре са Исидором Секулић. 1945. Ненад Јовановић, муж Милице Бабић, враћа се из логора Дахау, а Андрић одлази у Бугарску на Сусрете балканских писаца.

Играју: Тихомир Станић, Селма Алиспахић, Миливоје Обрадовић, Петар Новаковић, Бојан Жировић, Бојана Зечевић, Светозар Цветковић, Дејан Аћимовић, Владан Гајовић, Дамир Лончар, Слободан Бештић, Александра Плескоњић, Џек Димић, Марко Баћовић, Миљан Прљета, Бранка Петрић, Срђан Секулић, Борис Шавија, Тина Скварча, Стефан Бундало, Вахид Џанковић.

Креатори серије су Тихомир Станић, Иван Велисављевић и Владимир Рогановић.

Сценарио потписују Иван Велисављевић и Јелена Мијовић, а сарадници на сценарију су Алексндар Новаковић и Тихомир Станић.

Редитељ серије је Тихомир Станић са коредитељем Боришом Симовићем.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи