Читај ми!

Музика смештена у редове и колоне

Све игре су нестрпљиве и чекају да их се такмичари лате: роде чекају да буду брбљиве, шифре да буду дешифроване, асоцијације да буду повезане, куле да буду направљене, ребуси да буду решени, а музика чека да буде спојена са посебним сликама. Останите са данашњим такмичарима "НТЦ квиза“, које ће кроз игре сигурно водити Аца Радојочић! Будите са нама у премијерном термину 23. септембра у 11:50 ч на Првом програму или у репризном, у недељу 24. септембра у 8:30ч на Другом програму Телевизије Србије.

Са једне стране су ученици Савремене основне школе из Београда, са друге ученици Основне школе "Исидора Секулић“ из Шајкаша. Како се Савремена основна школа налази на Новом Београду, који предствља прво тако велико плански прављено насеље, наш водитељ одлучује да њихово тимско име у квизу буде Планери. Са друге стране, место Шајкаш је име добило по шајкама, врстама лађа и зато је њихово тимско име – Лађе. Аци се чини да је прави тренутак да Планери испланирају пут, да се сви укрцају у Лађе и крену у нову мисаону авантуру.

О чему ће све морати да мисле? Мораће да мисле како да дају што више одговора причљивим родама и да ускачу у кругове испред себе на једној нози. Мораће добро да слушају шифре, слажу куле, повезују своје знање и све то раде тимски.

А на крају – игра изненађења. Након слушања неке композиције, мораће да нађу асоцијацију на име те композиције и да је нађу у једној табели. О чему је тачно реч, сазнаћете ако будете са нама у суботу, 28. септембра у 11:50ч на Првом програму или у недељу 29. септембра у 8:30ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу. Изазовите их да се такмиче са вама и знајте, деца су много успешнија, уз мало труда – побеђујете родитеље сигурно!

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутори питања Вук Рајовић, Марина Илић, Паула Рајда, Марина Зељковић, Катарина Рајовић и Немања Бојанић. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, монтажер Бојан Филиповић, директор фотографије Марко Микић и редитељ Миодраг Коларић. Највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Александар Радојичић! Квиз је произведен у сарадњи Редакције дечјег програма РТС-а и продукције Tradegator ДОО, а уз подршку Министартсва просвете, науке и технолошког развоја, Савеза учитеља Србије и Удружења васпитача Војводине.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

 

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи