Читај ми!

Чекајући на лет

У Галерији Факултета ликовних уметности и Галерији УЛУС изложено је десет дрвореза повезаних називом "Чекајући на лет". Ови радови великог формата дело су уметника Димитрија Пецића, редовног професора на Факултету ликовних уметности, госта Културног дневника.

Данас је у Српској академији наука и уметности одржан скуп на којем се говорило о делу академика Светомира Арсића Басаре.

Чувен по изузетној боји гласа због које је почео професионално да пева већ са 8 година, Хозе Карерас је међународне успехе досегао брзо и владао је светском сценом 70-их и 80-их. Популарност је стекао у оквиру пројекта Три тенора, а концерт у Београду је после паузе од 15 година.

Недеља румунског филма одржава се други пут у Дворани културног центра у Београду, до 18. септембра на програму је пет остварења.

На Коларцу је премијерно изведена композиција "Хиландар" Марка Ковача, у Атељеу 212 на сцену је поствљена представа “Нико није заборављен и ничега се не сећамо”.

Нишка Галерија савремене ликовне уметности отвара изложбу "100 од 1000" из збрике дела насталих у ликовној колонији Сићево коју је основала Надежда Петровић давне 1905. године.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија… Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Софија Спасић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи