Читај ми!

НТЦ квиз – трећа сезона

Нова сезона популарног квиза за децу "НТЦ квиз", креће 21. септембра тачно у подне!

И ове јесени, суботом на Првом програму РТС-а од 12 часова, млади гледаоци ће учити кроз игру, навијати и радовати се уз подршку новог водитеља - глумца Александра Радојичића!

"НТЦ квиз" улази у своју трећу сезону. Као и у претходне две сезоне, учесници у квизу су тимови ученика из целе Србије. Ове године су то тимови Лознице, Параћина, Александровца, Зрењанина, Београда, Шајкаша, Пожаревца, Аранђеловца, Ваљева, Сремских Карловаца, Крагујевца, Новог Сада, Житишта и Суботице. Сваки тим има четири члана, два ученика трећег разреда и по једног ученика другог и четвртог разреда.

Пред нама је шеснаест епизода са по 6 забавних и паметних игара. Првих пет игара већ добро знамо: роде ће говорити (мада ће овог пута морати да скачу на једној нози, а не само да стоје), шифре ће морати да се дешифрују, паралелне асоцијације да се реше тимски, куле да се сложе по нелогичној причи, тражиће се права асоцијација у НТЦ ребусима. А ту је и игра изненађења, другачија у свакој епизоди, у којој се обједињују вештине потребне у претходним играма - у њој мора да се слуша, да се мисли кроз покрет, да се повезују асоцијације, да се буде брз и да се игра тимски.

Александар Радојичић ће, као прави капетан брода, повести такмичаре у нову мисаону авантуру. Он ће навијати све време, али не за одређени тим, већ за добру игру. Водиће рачуна да се такмичење одвија праведно, да подржи такмичаре када види да имају трему и да им помогне да се заједно у играма забаве. Осмеси неће изостати!

Након сваке епизоде креће "Време је за "НТЦ квиз"". Они који су квиз пратили претходних година знају о чему је реч: пола сата након епизоде на друштвеним мрежама биће постављено једно питање. Ко год одговори на питање у року од 30 минута, добиће одређени број поена. Након завршетка финала, сабраће се сви поени и три школе које буду имале највећи број поена биће учесници у следећој, четвртој сезони.

Репризе епизода су недељом на Другом програму РТС-а у 8.30. Све епизоде можете погледати и на јутјубу, као и на платформи rtsplaneta.rs.

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутори питања Вук Рајовић, Марина Зељковић, Паула Рајда и Марина Илић. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Татјана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, директор фотографије Марко Микић, а редитељ Миодраг Коларић. Највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Александар Радојичић! Квиз је произведен у сарадњи Редакције дечјег програма и продуцентске куће Tradegator DOO.

Од 21. септембра, суботом у 12.00, РТС 1

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи