Читај ми!

Судили се за имање предака тачно 100 година!

Како је то добити генерацијску битку, вратити прадедино огњиште и ставити таблу на којој пише – није кућа на продају!

У селу Јавор надомак Новог Пазара је дедовина једног момка, који је четврта генерација која у породици носи уноформу наше војске. Све ове године његови преци су се на суду борили да докажу да је једно прелепо парче земље њихово. Од краљевине Срба, Хрвата и Словенаца до данас стално је неко ишао пред судију да се бори за шуме и ливаде ове фамилије пореклом из племена Колаци из Црне Горе.

Ова емотивна породична прича је пример упорности, пример борбе од које се не одустаје док се не победи. Пресуда је стигла недавно, а са њом и серијал Моја дедовина. Помоћи ће наследницима да обнове малу кућу на прадедовини која ће остати новим генерацијама.

Погледајте како је мобу направити у селу без пута, километрима се пробијати кроз блато и борити се до самог краја.

У следећој сезони 2025. бирамо најјачу мобу (испомоћ коју неко може да организује са фамилијом, пријатељима и комшијама), а ова моба је била пример колико љубави мораш да имаш према некоме да би дошао на овакво место и три дана помажеш некоме док огњиште предака не засија. Пријавите се за серијал на mojadedovinarts@gmail.com. Комплетном пријавом сматраће се она која садржи историјску причу о дедовини и слике стања куће и окућнице, причу о прецима, причу о породици данас и бројност и састав мобе за сва три дана (колико трају радови). Серијал доноси три хиљаде евра као помоћ да се купи материјал, а домаћин окупља испомоћ најмилијих. Селекција почиње крајем 2024. године.

Моја дедовина Моја дедовина

Autor:
Милан Поповић

Пред вама ће од запуштених и упарложених сеоских домаћинстава настајати дедовине са новим сјајем. Пред камерама ће "од бабе настајати девојка"- гледаћете како се за 4 дана са само 6 просечних плата (које домаћину доноси екипа серијала) обнављају дедовине широм Србије. [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару