Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је наш најпознатији писац хорора Горан Скробоња, чија је збирка "Од шапата до вриска Приче страве и фантастике“ која је пре тридесет година променила рецепцију домаће жанровске књижевности и представила једну нову младу енергију на нашој књижевној сцени, објављена поново.

У фокусу емисјије су изложбе, које ће обележити почетак јесење излагачке сезоне: у Атријуму Народног музеја Србије отворена је изложба "Од многобоштва до хришчанства: ротонда у Стојнику“ посвећена јединственој грађениви овог типа на простору централнобалканских римских провинција, док је у галерији X Витамин свој опус настао током деведесетих представио Драгољуб Раша Тодосијевић, под називом "Велика фантазија“.

У Пожеги су почели трећи "Миланови дани“, културно-уметничка манифестација посвећена сликару Милану Туцовићу.

У Културном дневнику говоримо и о целокупном програму предстојећег 58. Битефа који је данас представљен. Водимо Вас на завршно вече јубиларног 25. издања интернационалног JazzFest-a, у Крагујевцу, где су наступили Бисере Велетанлић уз Васил Хаџиманов бенд, "She’Koyokh“ клезмер оркестар из Лондона и "Friedrich“ џез квартет из Аустрије.

Из Рима нам стиже прича о изложби "Таленат и хировитост ренесансе“, која је конфротација дела двојице сликара, што није реткост, али је готово изузетак ако је реч о оцу и сину Филипу и Филипину Липију, апсолутним протагонистима целог уметничког петнаестог века.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Маја Мандић

Монтажер Горан Мијић

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару