Читај ми!

Један добар дан

Данашњи датум, 5. септембар обележава се као Светски дан доброчинства. Зато донисмо обиље лепих, хуманих и инспиративних животних прича. У емисији анализирамо и спортске теме са акцентом на вечерашњу фудбалску утакмицу Србија - Шпанија, у оквиру првог кола групе 4А Лиге нација. Ни одлична музика неће изостати. Останите са нама.

Добра дела, брига за друге, хуманост. Данас причамо о људима који својим делима свет чине бољим местом, али и онима који су захваљујући њиховој несебичној помоћи, пронашли нову наду и мотивацију. У госте нам стиже суоснивачица и глобална директорка Фондације Новак Ђоковић, Јелена Ђоковић.

Посетићемо и петогодишњу девојчицу, Софију Маркуљевић, која је срца Србије и региона освојила још 2020. године. Она је прво дете са СМА из наше земље које је у САД примило најскупљи лек на свету намењен лечењу ове болести. Захваљујући добрим људима, Софија је добила нову шансу, а њеним пожртвованим родитељима, Марији и Стефану су се вратили нада и осмех на лице.

Они који помажу другима, безрезервно чинећи добра дела тврде да су радост давања, усхићење и осећај испуњености који доносе несебичност и алтруизам неизмерни. То ће нам потврдити и Новосађанин, Душан Савић, који на друштвеним мрежама дели рецепте у хуманитарне сврхе. У госте нам долази и психотерапеуткиња Александра Ђурић која ће нам објаснити како доброчинство утиче на наше здравље, срећу, па чак и на дужину живота.

Наше музичке гошће су недавно, на концерту поводом 100 година Радио-Београда обрадовале домаћу публику. У "Једном добром дану" говоримо о одличном џезу и оперским аријама. Уживамо у гласу чувене Наде Павловић.Она каже да на сцени осећа највећу радост, а ми смо веома срећни што нам се указала прилика да је угостимо овог четвртка. Дружимо се и са дамом која представља Србију у оперским дворанама широм света: од Сиднеја и Пекинга, до Каира и Нице, светска, а наша: оперска дива и диригенткиња Драгана Радаковић.

Уочи утакмице, на којој вечерас на стадиону "Рајко Митић", фудбалери Шпаније, актуелни прваци Европе, играју меч против Србије, у оквиру првог кола групе 4А Лиге нација, такмичења у којем репрезентација Шпаније такође брани пехар, посебну пажњу посветићемо спортским темама. Детаље открива неко ко је одлично упућен у ту тему, новинар Спортске редакције, Немања Матић.

Уредник и водитељ емисије: Ивана Миленковић

 

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару