Читај ми!

Фудбал - Лига нације: Србија - Шпанија

Потпуно нова репрезентација Србије дочекаће првака Европе, Шпанију на старту Лиге нација. Биће то прва утакмица нашег националног фудбалског тима после Европског првенства у Немачкој, када је екипа коју селектира Драган Стојковић Пикси одиграла две утакмице нерешено (Словенија 1:1, Данска 0:0) и изгубила један меч (Енглеска 0:1)

"Биће много тешко", рекао је селектор Драган Стојковић Пикси на конференцији за медије у понедељак. "Био је то резултатски неуспех, али не треба заборавити да смо под мојим вођством стигли до два такмичења заредом. Неки играчи, као што су Рајковић, Павловић и Миленковић су отишли у нове клубове што је доказ да су показали добре игре. Истина, из одбране, и то је разлика у односу на очекивања, јер смо раније имали бољи напад. Али радићемо и даље на исправљању грешака. Нисам ни ја безгрешан, нико није."

"Ко год да игра, имамо два циља. Један да покажемо да смо заслужили место у А групи Лиге нација а друго да спремамо тим за почетак квалификација за Светско првенство." 

А играће многи нови играчи јер нису доступни Александар Митровић, Сергеј Милинковић Савић, Вања Милинковић Савић, Милош Вељковић, а нема више ни Душана Тадића који се повукао из репрезентације, као ни Дарка Лазовића што је била непознаница до пре неки дан.

"Разговарао сам са њим и рекао је да не види себе на Светском првенству", реако је селектор Драган Стојковић Пикси.

Нема ни Немање Гудеља, није ту ни Филип Младеновић, Филип Костић... а вероватно неће моћи да играју ни Алекса Терзић и Немања Максимовић.

Шпанија први меч после освајања титуле првака Европе игра баш у Београду. Неће бити Хесуса Наваса, Унаиа Симона, Наћа и Морате.

Међутим, гости долазе у изузетном саставу са фантастичном групом играча од којих је тешко на поменути некога али тренутно популарност иде на страну Јамала, Вилијамса и Родрија. Шпанија је победила на свих седам утакмица на ЕП што никоме раније није успело у походу на трофеј.

Србија има две победе у овој години, против Шведске у Стокхолму и против Кипра, такође и на гостовању.

Коментатор Александар Стојановић.

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару