Читај ми!

Тврђава

Снимање РТС-ове серије "Тврђава", једног од тренутно највећих пројеката, одвија се у Никшићу и његовој околини. Прича прати двоје младих рођених у Книну, који се заљубљују у несрећно време, и животне изазове са којима се суочавају. Иако су дешавања у серији смештена у историјски контекст деведесетих година, оно што ову причу чини универзалном су емоције, борба за добро и сазнање да је најчвршћа тврђава на свету – породица пуна љубави. Креатор серије је Мирко Стојковић, сценариста Горан Старчевић, редитељ Саша Хајдуковић. Екипа РТС-а је била на снимању.

Почиње 11. Кустендорф класик. Извођење своје драмске опере "Шум шуме преко поља" најављује композитор Александар Седлар, гост Културног дневника. У Српкој књижевној задрузи – уручење награде "Гроздана Олујић" Нађи Петровић за роман "Медузе живе заувек док их не ухвате". На летњој сцени Београдског драмског позоришта биће изведена премијера комада "Кавез за птице" Николе Станишића. У галерији Сингидунум - изложба Секције за текстил и савремено одевање "Аксесоар". У Нишу се завршавају 59. Филмски сусрети, а у Америци почиње приказивање биографске драме "Реган". У Културном дневнику и о другим догађајима из света културе.

Уредник Снежана Стаменковић Јојић
Монтажер Мирјана Милосављевић
Реализатор Маја Мандић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару