Читај ми!

Гастрономад

Лако и лагано за лето

У складу са годишњим добом требало би мењати исхрану. Чим температуре пређу 20 степени лекари саветују да организму обезбедимо лакшу храна. Најлакше се варе угљени хидрати, затим протеини, а најтеже масти. Међутим, ако је нешто нискокалорично не значи и да је лако сварљиво. На списку намирница које се препоручују током пролећа и лета налазе се, између осталих, банане, диње, лубенице, авокадо, јабуке, тиквице, спанаћ, цвекла, боранија, зелена салата, шаргарепа. Препоручују се и бело месо, ћуретина, риба, тофу, али и кисело млеко, млади сир, сладолед и јогурт. Требало би избегавати димљена меса и димљену рибу, а оброке поделити на више мањих.

Наш гастрономад Катарина Петровић Каја припремила је лагани летњи мени - летње ражњиће, салсу од манга са прилогом од пиринча и лимуна и гриловани пилећи филе на Кајин начин, који се одлично иде уз пиринач са ананасом. Пријатно гледање!

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом