Читај ми!

Невоље у рају

О роману "Тајна испод мртве мачке", који је заједнички изадвачки подухват "Народне просвете" и "Филипа Вишњића", разговараћемо са аутором Предрагом Савићем. Књига је резултат десетогодишњег истраживања аутора која нам доноси до сада непознате детаље из живота Иве Андрића.

Почиње шесто издање Фестивала француског филма које ће до 23. јуна у Београду, Нишу, Новом Саду и Зрењанину представити остварења најновије француске кинематографије. Посетићемо прву пројекцију под ведрим небом на Косанчићевом венцу, где ће публика уживати у редитељском остварењу Лаџ Лија, "Непожељни".

Проглашењем награда, у Марибору је завршен најзначајнији словеначки позоришни фестивал, Борштникова сречања. Стручни жири је одлучио да је најбоља представа "Анђели у Америци" Словенског младинског гледалишча из Љубљане, у режији Нине Рајић Крањац. Више детаља сазнаћете у извештају нашег репортера.

Пажњу нам је привукла и изложба слика младог аутора Луке Марјановића "Невоље у рају", у београдском Дому омладине, која представља ауторово бављење одређеним типовима личности где су у првом плану представљене парадоксалне ситуације у којима се оне налазе.

У рубрици "Реч критике", говорићемо о књизи "Ти и ја смо били пар", Љубице Арсић.

Из света вам доносимо причу о недавној премијери документарног филма "Дозволите канаринцу да пева", који се бави животом и радом америчке поп певачице и глумице Синди Лопер.

уредник Владимир Петровић

реализаторка Сања Реџић

монтажер Дамјан Паунковић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије