Читај ми!

Јутарњи програм

Почиње мала матура. Осмаци полажу тестове из српског и матерњег језика. Бићемо са ђацима и пре и после испита.

У Србију је почео нови топлотни талас. Кажу биће температура изнад 35 степени. Шта још треба да знамо о томе како ће изгледати наредних недељу дана? Са нама ће бити метеоролог Слободан Совиљ.

Јесте време матура, полагања пријемних на факултетима и студентског рока, али је почело и време путовања. О томе која су правила којих би требало да се придржавамо ако крећемо на пут, шта треба да знају млади возачи и како изгледају први дани примене закона о обавезним налепницама на тротинетима, говориће Дамир Окановић.

Колико нас коштају повреде на које не обраћано пажњу – угануће, ишчашење, болни ударци у руку или ногу? Шта значи када нам лекар каже: имате артозу?

Мбапе за Роналда, Белингер за Кроса, а за Тадића тражим две сличице јер је мозак тима а и волим нападаче! Како у Београду изгледа мењажа сличица?

До краја године, планира се отварање учионица будућности у још 13 средњих школа различитих профила. Ко све може да се пријави на конкурс?

Да ли у време фудбалске грознице постоје два пола? И, да ли се по годинама одржавања великих спортских догађаја, као што су Светска и Европска фудбалска првенства и Олимпијске игре, сећамо и нама неких битних тренутака у животу? О томе говоримо после 9 сати.

Биолози истраживачи први пут у Србији постављају GPS локаторе на женке барске корњаче да би заштитили ову угрожену врсту и потребна им је помоћ. Локатори ће бити постављени на оклоп корњача у Специјалном резервату природе "Краљевац", имаћемо директно укључење из природног станишта барских корњача.

Ученици Дванаесте београдске гимназије, заједно са вршњацима из Италије, Шпаније и Турске били су у Катањи у којој су у оквиру ИТ Архимед школе учили, дружили се и упознали знаменитости града и острва. Причаће нам о томе како је било.

У четвртак, 20. јуна у Аранђеловцу је концерт "Из века у век", поводом 100 година Радио Београда. О томе говоримо после 10.

Лековите биљке се обично беру у пуној снази и суше да бисмо их имали на располагању читаве године. Међутим, неке биљке губе своја лековита својства сушењем или их је немогуће осушити. Које биљке треба користити само у свежем стању откривамо у нашој сталној рубрици уторком "Тајна биља".

Препознатљив вокал и занимљиви спотови и овога пута прате нове песме Жељка Васића. О томе при крају емисије.

уредник Душица Тасић
водитељ Бојана Марковић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару