Читај ми!

Јутарњи програм

Зашто је важно што је Ер Србија присуствовала окупљању Светског удружења авио-компанија? Какво нас лето очекује, када је ваздушни саобраћај у питању, одговара Петар Војиновић из Танго сикса.

Данас је Национални дан за родну равноправност. Колико је званично обележавање овог дана важно за оснаживање жена? Шта показују статистике, да ли се положај жена мења? У Темама дана и о борби против говора мржње. Гост је Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности

Документарни филм "Mare Salutis – море спаса" се бави акцијом спасавања миграната на Медитерану. Екипа Радио-телевизије Србије добила је ексклузивно право да сними једну од акција спасавања . О томе говори и филм најављује Слађана Зарић.

Ове године, Лидија Томић је проглашена за „Инжењерку године“ за 2024. у Србији. Лидија, која је инжењерка ваздушног саобраћаја и асистент на Високој школи струковних студија Ваздухопловне академије, је данас наша гошћа.

Дунав се воли, али Дунав је и опасна река. Путујемо са Сањом Беловић, а друштво нам праве и чланови „Ју групе“.

Кнез Михаило Обреновић важи за једног од најпопуларнијих српских владара, мада у време кад је живео није било тако. Донео је ренесансу у Србију, осећао све, патио и... волео. О томе нам говори Лидија у свом серијалу „Имате ли минут да о љубави причамо цео век“.

Уместо школских тема, овај јун нам доноси ученичке и родитељске дилеме. Данас говоримо о школама за које се брзо види да ли су прави избор за амбициозне, сналажљиве, вредне… Очекујемо професоре Милибора Савковића, председника Управног одбора Заједнице економских, правно-биротехничких, угоститељских… и сам ће додати још којих школа, и Дејана Недића, директор Друге економске школе.

Талентовани ученици, Андријана и Милинко, докторанди Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, освојили су другу награду на великом такмичењу у Шангају у Кини. После девет сати су наши гости.

Највеће интересовања на Европском првенству у воденим спортовима у Београду биће за пливачка такмичења. На базенима спортског центра „11. април“ припрема се Ања Цревар, званично четврта на Светском првенству од пре неколико месеци. Наша екипа биће тамо.

Традиција се наставља, фестивал „Улични пси“, односно Фестивал паса свих раса је од 14. до 16. јуна. Током три дана манифестације посетиоци ће моћи да удоме животиње. Откривамо како ће све изгледати.

Биљке могу да буду одличан лек, али су још боља превентива. Како да уз помоћ биљака ојачамо организам, откривамо у нашој редовној рубрици уторком „Тајна биља“.

Обоа фест и „Европа у гостима“ ће организовати концерт на коме ће бити Симоне Сомерхалдер, први обоиста швајцарског „Оркестра де ла Свис Роман“. О томе при крају емисије.

Уредник: Душица Тасић
Водитељ: Гордана Стијачић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару