Читај ми!

Културни дневник

Пекиншко народно уметничко позориште гостује на Великој сцени "Љуба Тадић” Југословенског драмског позоришта са представом “Убица Ђинг Ке” нобеловца Моа Јена у режији Жена Минга.

Позоришни фестивал "Кустендорф“ почиње вечерас на Мећавнику под слоганом "Има ли живота пре смрти“ и трајаће до 19. маја.

18. Међународни подгорички сајам књига и образовања завршава се данас доделом награда и признања.

У оквиру изложбе “Пробуђено стање слике“ Зорана Павловића сликара, историчара уметности, ликовног критичара, универзитетског професора, у Музеју Београда биће представљена монографија у овом уметнику, која је плод сарадње више аутора са породицом Павловић и Музејом града Београда.

Гошћа Опере и театра “Мадленијанум” је глумица Миа Беговић која ће пред београдском публиком извести монодраму “Све што сам прешутјела” чији је аутор и редитељ.

У главном граду Азербејџана, Бакуу, Стари део града је прва локација у тој земљи која се нашла на листи УНЕСКОВЕ светске баштине.

Гошћа Културног дневника је Татјана Михаиловић, председник Националног комитете ИКОМ Србија, поводом обележавања 18. маја, Међународног дана музеја.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић

Монтажа: Сања Реџић

Реализатор: Горан Мијић

  

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије