Читај ми!

Један добар дан

У првом полуфиналу Евровизије, такмичари из 15 земаља борити за десет места у великом финалу, а наша Теја Дора наступа са песмом "Рамонда" под редним бројем 2, чије ћемо утиске пред такмичење ускоро чути. Директан пренос је у 21 сат на РТС 1, затим програму РТС Свет, Првом програму Радио Београда и платформи РТС Планета. То је и разлог да читаву емисију "Један добар дан" посветимо овом великом такмичењу.

Пре тачно 32 године, Евровизија је такође одржана у Малмеу. Посебну пажњу домаће и европске публике тада је привукла Екстра Нена. Извела је нумеру "Љубим те песмама" на великој бини у Шведској. О својим искуствима говори у нашем студију.

Марија Шерифовић је 2007. године освојила прво место у Хелсинкију, са песмом "Молитва" и довела Евровизију у Србију. У чему је тајна, откривају нам аутор ове песме, композитор Владимир Граић Граја и неко ко је помогао Марији и Србији да невероватним сценским наступом однесу победу, редитељ Горчин Стојановић.

Прича о "рамонди", о којој пева Теја Дора, је прави доказ колико је природа чудесна, а српска историја славна. Зашто ову биљку називају "цветом-фениксом", али и колико је она инспиративна за дизајнере, сазнајте у "Једном добром дану".

Чак и светске звезде које наступају пред хиљадама обожавалаца имају трему, али знају како да је прикрију. Које би савете дала учесницима пред наступ на великом такмичењу као што је Еуросонг, открива нам психолошкиња Снежана Мрвић.

О моди која обележава велику Евровизијску сцену, али и гардероби у којој су учесници прошетали тзв. тиркизним тепихом протеклог викенда, говоре модни дизајнери Ненад Радујевић и Бошко Јаковљевић.

Уредник и водитељ емисије: Ивана Миленковић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара