Читај ми!

Дивљи запад

Да ли летња киша може да се поједе, у којој држави људи светле у мраку и да ли мишеви воле да путују, сазнајте у последњој епизоди ове сезоне у суботу, 27. априла 2024. године у 12:05 на Првом програму телевизије Србије.

Крај још једне плавоптичасте сезоне, забавних дружења, далеких путовања и разиграних ужина. Плава птица након ове суботе одлеће у Маштођију – земљу у којој смишља и прикупља занимљивости за следећу сезону!

У наш студио улетео је топли ваздух дивљег запада који је од Османа начинио Индијанца, од Господина Џ шерифа, од Госпође Ж власницу салуна, а од Борке спретну и предузимљиву каубојку Борчи – решену да ради на томе да авантура у овој епизоди не престаје.

У овој епизоди учимо шта су то вестерн филмови, ко носи црне, а ко беле шешире, Госпођа Ж добија позив на револверашки двобој, а једна другарићка спашава Османа и Борку!

Како се постаје јунак вестерна сазнајте 27. априла у 12:05ч на Првом програму! Репризу можете погледати у недељу, 28. априла у 9ч на Другом програму Телевизије Србије. Све наше епизоде можете пронаћи на нашем youtubе – каналу или на платформи rtsplaneta.rs.

О "Плавој птици“ брину: уреднице Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, сценаристкиња Сташа Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће сезоне!

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара