Читај ми!

Јутарњи програм

25 година касније на заборављамо 16 наших колега, које су настрадале на радном месту, у згради РТС-а, у Абердаревој улици. Понављамо "Зашто"?

У Њујорку је одржана седница Савета безбедности Уједињених нација посвећена шестомесечном раду УНМИК-а. У Скупштини Србије говорило се о Закону о локалним изборима. Новак Ђоковић је пети пут освојио Лаурес награду, за најбољег спортисту планете. О овим темама говориће нам Милош Гарић, са портала Косово онлајн.

Селекторима највећих филмских фестивала, Београд је представио нове српске филмове. О томе, али и о значају дигитализације српског филма, као и о пролећним конкурсима за финансирање дугометражних филмова, говори нам Иван Карл, из Филмског центра Србије.

Родитељи се суочавају са изазовима који су другачији од оних са којима су се суочавале претходне генерације. О родитељству, о улози родитеља у раном образовању детета, али и о конференцији коју организује Фондација Новак Ђоковић, говори нам психолог Смиљана Грујић.

Данас је Светски дан књиге и ауторских права, који се од 1995. године, одлуком Унеска, обележава широм света. О значају књига и читања, говориће нам Владимир Пиштало, писац и управник Народне библиотеке Србије.

После друге утакмице плејофа НБА лиге, директно из Денвера, очекујемо да чујемо каква је била атмосфера, како је играо Никола Јокић.

Највећи медијски партнер наше куће је Кинеска медијска група, која почетком маја организује фестивал у Београду. О томе говоримо после пола 10.

Пола века је од оснивања Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду. За то време дипломирало је више од 5 хиљада студената, међу којима и много врхунских спортиста. Како данас изгледа студирање на овом факултету?

Како биљкама можемо да ублажимо симптоме реуматизма и болове у костима и зглобовима, откривамо у нашој сталној рубрици уторком "Тајна биља". 

Први пут ће до Београдског маратона бити и бициклисти. Како? О томе нам говори Иван Стевић, некадашњи репрезентативац у бициклизму, четвороструки учесник Олимпијских игара.

Наши музички гости су чланови групе Скути.

уредник Душица Тасић

водитељ Бојана Марковић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво